Friday, June 20, 2008

saya kini dlm perjalanan ke k.l. Ada tugasan yg perlu dibuat segera hr ni. Dalam kereta sempatlah saya berbual2 dgn kwn saya.dia juga biasa dgn politik tanahair. Katanya kalau kita surf blog pembangkang, di bhgn program yg disusunnya pasti ada shj prog ceramah yg telah disusun. Mereka memang konsisten. Sebelum, semasa dan selepas pilihanraya. Inilah yg mrk lakukan. Saya kira kta patut mengikut cara mrk ini. Bila kerap majlis ceramah atau majlis penerangan dibuat,maka rakyat akan lebih tau apakah kerajaan BN telah lakukan.telah perjuangkan utk mereka. Kita panggillah speaker yg hebat.dpt menarik minat mereka utk mendgr. Cuma 1, saya syorkan x perlulah kita sbg penganjur pun nak berucap panjang. Cukuplah sekadar pgrsi majlis alukan kedatangan dan seterusnya menyerahkan majlis kpd penceramah. Ini tidak, buat maj.penerangan/ ceramah. Sebelum tu 2,3 org berucap dulu. Penganjur lain, tuan tanah lain, YB Lain. Bila sampai turn penceramah nak berucap, orang dah penat,malas nak dengar. Silap haribulan tinggal separuh dwn.. Macamana maklumat nak sampai...? Memanglah kata orang, orang politik ni suka bercakap. Tp Apa kata kita cuba dulu... Tengok berapa byk masa yg dpt jimat..dan berapa byk ilmu yg dpt ditimba.

3 comments:

sinarmentari said...

betul tue kak emi..sy setuju..septt nyer kita apon buat camtue gak utk terang kan kpd rkyt jalata nie ttg aper yg berlaku, bukan diam jer..ataupon aktiviti kita terbatas utk ahli2 kita jer..kalo ada mjls penerangan pon utk ahli2 shj, so mcmane rkyt nak tau hal sebenar ttpi pembangkang buat ceramah2 nie utk jatohkan kita ngan mcm2 fitnah yg dilemparkan ..sy harap kak emi dpt suggest kat pihak atasan akan hal nie..ini utk kebaikan party gak..
skop kita lebih pd masyarakat umum bkn pd ahli2 shj..sy rase ahli2 yg di panggil utk taklimat ker aper ker bkn smpikan pon kat grass root nie..lebih baik mjls penerangan nie diberi kpd grass root lebih byk faedah kpd party

marina said...

salam, akak pun setuju la..selama ni kita kalo wat majlis penerangan mcm syok sendiri jer..kita sesama kita jer yg dgr. Contoh paling best masa kempen pilihanraya ari tuh...mana2 group kempen yg kita pegi yg datang semua org yg sama...org yg idop mati ngan umno..mane pegi org2 lain. Tu psl lah maklumat tak sampai kemana.

sebol said...

ceramah PAS, org PAS dengar
Ceramah BN org BN dengar.
dipendekkan cerita dua-dua tak mencapai matlamat masing-masing.

demi keterbukaan politik negeri Melaka, bolehlah kita adakah sesi berdebat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...