Saturday, January 1, 2011

di ambang tahun baru.....babai 2010

Jam dah pun tunjuk pukul 1:43am...aku baru je sampai rumah dari kl 40minit yang lalu....

Petang tadi aku singgah jap ke majlis pelepasan Konvoi Bermotor kelab Rakan Muda Parlimen Masjid Tanah kat Bukit Beringin. Tak dapat tunggu lama sebab nak menghantar adik lelakiku Ady Iskandar merisik...ala, bukan jauh pun.. kampung sebelah aje...kira orait la tu kan. tak sia2 ady lambat nak kawin.... (kak emy baya ko dulu dah ada anak 2 dah tau..hihihh)

 mak tengah sarungkan cincin merisik kat tangan ain bakal menantu, insyaallah...

eh bro, mana leh amik gambau dulu...tak aci betul laaa
 apapun, kita sama-sama doa agar jalinan yang termeterai hari ini akan terlaksana nanti..insyaallah ...amin

WOKEY..........................cerita lain pulak
hmmm... lepas habis je urusan merisik tu, aku terus balik ke rumah siap2 nak ke kl pulak....dah janji dengan kwn2 lama nak jumpa hari ni...janji jam 4pm, tapi aku paling lambat sampai..jam 7suku baru tiba,.seronok sangat dapat jumpa kawan2 lama stf 893.  we had so much fun, loads of food...and siap tukar2 hadiah lagi. Ni semua gara-gara aku tengok gambar my stf junior yaang dok buat reunion last november. jeles jeles...jeles....jadi aku pun hantar mesej to eideq a.k.a "madamme dhaka" n i asked her whether boleh ka arrange time for us to get together once she's back from dhaka. alhamdulillah responnya baik...n others pun dok reply in FB.Nizeq pulak volunteer jadi host.... n here we are today (31stdecember, 2010) @ eco park setia...(phuh...lawaaaaa u... rumah sana memang kelassssss-kelasssss nyah...). Bangga akak dapat masuk dalam...hihih


haaa, ni nizeq tuan punya tanah kedaung......phuh...rumah hang memang lawo la beb.....

fizzy badar sedang menunjukkan cara2 utk membuat kopi....(kasik can laa kat rumah dia xde menatang tu...)

KECOH!!!!! memasing tengah tengok apa nombor yang dapat n hadiah mana utk cabutan no bertuah.....

tadaaaaaa..... hati riang selepas dapat n bukak hadiah......(wei nizeq a.k.a mak buyong x aci tutup perut guna bantal...)

ni masa aku mula2 sampai.....(walaupun paling lambat tiba)
hmm....nampak atas meja ada cheese cake, pasta....selamat dah dalam perut memasing...
apapun, thanks to sahabat2 yang memang sporting...ada sanggup drive jauh dari kulim juz to meet up kwn2 lama. macam2 memori lama keluar, dapatlah jugak kita meng"update" berita kawan2 yang mana2 dah m.i.a tu kan.....ada jugak yang tak dapat datang sebab ada ketentuan lain..hopefully , next time around akan lebih ramai yang join, in case ada kwn2 lama yang dok baca post ni...pls contact aku balik, boleh update hp number and address. doa aku buat semua sahabat2 aku ni...wish u all the best for this coming 2011(eh dah 2011 dah pun...) semoga panjang umo, murah rezeki, dipertemukan jodoh , kesihatan yang baik serta bahagia dunia dan akhirat nanti.......amin.....

9 comments:

eidQ masuod said...

p/s- shanteeek la bakal adik ipar, pandai adik ko..... the first picture tu macam gaya si Arliza la pulaaaak.... :)

Neways, thanks Encheq!!!! gambar-gambar lelain, aku nak mintak copy buleh???? hehehe... kamera mahal, beb! gambar chanteks!...

ok, till next time. Semua akan serang Menara Taming Sari...

from X-madamme Dh@k@.... soon-to-be Madamme Bolly! hehehe...

ANEEZ ALI said...

enche'!!!! awat gambar sikit sgt? nanti upload kat FB tau..mcm eidq tulih la...pasni kalu aku nak river cruise or naik menara taming sari, aku call ko je la.....

Adios!!

NizeQ said...

thanks for coming enche'....dr jauh pulak tu...btw, setuju dgn ideq, bakal adik ipar kau cantik :)

yes, we had so much fun...gelak je memanjang....hehe

ni dah tau rumah aku, next time dah kat area2 shah alam, klang, jemput dtg lagi...

take care...happy new year!

Suzie said...

Oit. Cantik weh gambar2 kau upload. Agree with the rest, bakal adik ipar kau cantik....

Had fun with all hari tu. Kau and those yang datang dari utara tu sgt mengharukan. And nizeq yang sanggup jadi host for hantu2 cam kita ni. Thanks so much uols. Hope we can do this again no..

Happy new year to you enche'. And take care...

Ps weh aku, liza, enon, lyzed dah serbu kedai buku kat ampang tengok article pasal kau kat 'wanita'... Amboi amboi... :)

Sumita said...

Hi gals... alamak jeles nya aku... actually iderque contacted me and was also willing to chip in for my flight tix CAN U BELIEVE HER??? OMG I was sooooo touched and really wanted to come - would have LOVED to meet you people... but banyak sangat dugaan at the moment couldn't make it lah. Pls pls include me again next time and its good to see you people together again - wish i was in those pics too!! You gals look great and i miss you all loads!

emy said...

eideq: ooo...madamme,sudah sampei mumbai ka?.....nanti aku mskkan gambau ek..biasalah wa xe p.a...lambat lah sikit...

aneez: eh bukan hari tu kau kata x berminat ke?hahah oklah , no hal la beb, ko tel saja aku uruskan.... nanti aku hantau la bil.....:)


nizeq: tq again, insyaallah ada panjang umo n murah rezeki kan aku sampai lagi ghumah ko...cuma ralat tak amik gambau rumah ko jek..btw, mak aku masih ingat ko (oo..budak yg kulit hitam manis tu ye..) hahaha bukan aku shakap... and mak aku pun ingat dak anis jugak...

emy said...

suzie :amacam? boleh masuk miss unibas x?hehheko ramai2 tu g mana...baru balik dari jogging ek...hmm pdanlah... :(

sumita d sweet:
mana u pigi minachi ooii..
make sure nnt next reunion engko ada..., kompel meletopssss

Fizzi said...

Amy, umah ko pun blom ada benda alah tu kan.. Buleh la boli satu. Nnt kitorg serbu umah ko plak..

Ida Fahani said...

first visit ur blog...
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...